Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Logaritmusból kellene segítség.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, sos, logaritmus, Középiskola
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6)
log₅(1/625)-10=log₅(625)¹⁰=log₅(5⁴)¹⁰=log₅(5(4*10))=log₅(5⁴⁰)=40*log₅5=40*1=40
7)
log(1/2)³ 4 =log(1/2)³ (1/2)(-2) =log(1/2)(1/2)(-2/3)=(-2/3)*log(1/2)(1/2)=(-2/3)*1=-2/3
8)
lg 1/1000 =lg(10(-3/2))=(-3/2)*lg10=(-3/2)*1=-3/2
1