Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek azonosság 12. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
537
(x+y)⁴=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x+y)⁴=?
Gondolkozzunk!
(x+y)⁴=(x+y)(x+y)(x+y)(x+y)
Bontsuk fel először az első zárójel párost, aztán a másodikat:
(x+y)(x+y)=x²+2xy+y²
(x+y)⁴=(x+y)(x+y)(x+y)(x+y)=(x²+2xy+y²)(x²+2xy+y²)=x⁴+4x³y+6x²y²+6xy³+y⁴
1