Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
ábrázoljuk a függvényeket és ellemezzük a következők szerint: értelmezési tartomány, értékkészlet, zérushely, monotonitás, szélsőérték, konkáv vagy konvex, páros vagy páratlan, periódikussága, korlátossága, inflexiós pont
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f(x)=|x-3|-1
ÉT: x∈ R (valós számok halmaza)
ÉK: y≥-1
Zérushely: x₁=2, x₂=4
x≤3 szig.mon.csökk., x>3 szig.mon.növ.
SzÉ: x=3, y=-1 globális minimum
Páros függvény lenne, ha a nem lenne eltolva +3-mal, és nem is páratlan, mivel az origóra sem tükrözhető középpontosan (köszönet a kiegészítésért Rantnad-nak).
Nem periodikus.
Korlátos, alsó korlát y=-1
Nincs inflexiós pontja.
A másik függvény rád hagynám.
Módosítva: 7 éve
0