Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ellemzés

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
-(x-1)^2+4

értékkészlete? monotonitása? zérushelye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ÉT: x∈R (valós számok)
ÉK: y≤4 x∈R (valós számok)
x≤1 esetén szig.mon.növ. x≥1 szig.mon.csökk.
Zérushelyek: -(x-1)²+2=0 => -x²+2x-1+2=0 => -x²+2x+1=0 => x₁=-1, x₂=3
0