Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyolcadikos maket

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1727
Egy szoba 5,6m hosszú és 3,2m magas. Az alapterülete 24,64m². Miyen széles a szoba? Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Alapterület=szélesség*hosszúság: 5,6*szélesség=24,64 azaz 4,4 m széles a szoba
Térfogat=szélesség*hosszúság*magasság=5,6*4,4*3,2=78,848
0

a=3,2 m
b=5,6 m
T=b*c=24,64 m²
c=T/b=24,64 m²/5,6 m=4,4 m Ilyen széles a szoba.
V= a*b*c=78,848 m³ Ekkora a térfogata.
0