Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
427
24.es feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az a, b és d kifejezések értéke annál nagyobb, minél nagyobb `x`. Tehát a legkisebb értéket az intervallum kezdetén veszik fel, a legnagyobbat pedig az invervallum végén. A c kifejezés értéke viszont `x` növekedésével csökken, vagyis ez a maximumát veszi fel az intervallum elején, minimumát pedig az intervallum végén. Tehát:

a)
minimum: `2*2+1=5`
maximum: `2*3+1=7`

b)
minimum: `(3*(-1)-1)/2=-2`
maximum: `(3*4-1)/2=5.5`

c)
minimum: `1-2*(-1)=3`
maximum: `1-2*(-2)=5`

d)
minimum: `-sqrt(2)*sqrt(2)+3=1`
maximum: `sqrt(8)*sqrt(2)+3=7`
0