Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1467
egy pizza átmérője 32cm vastagsága 3mm hány pizza jön ki 5kg 2,1 g/cm^3 sürüségü tésztából
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számoljuk ki a pizza térfogatát!
A pizza átmérője(d) 32 cm, magassága 3 mm (0,3 cm)!
A Vpizza= d²*π/4*m => Vpizza=32²*π/4*0,3=241,27 (cm³)
Ha a pizza sűrűsége 2,1 g/cm³, akkor a pizza súlya: 241,27*2,1=506,68 g!
Innen már könnyű kiszámolni, hogy 5 kg lisztből hány pizza készíthető:
5000/506,68=9,87 (db) Tehát körülbelül 10 pizza készíthető 5 kg lisztből (valójában csak 9 egész, meg egy majdnem egész).
0