Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
714
határozzuk meg a 2-es alapu logaritmus 3.gyök alatt a 4 értékét?

egy kör átmérőjének végpontjai A(2,-3) B(-4,7) határozza meg a kör középpontjának kordinátáit ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2. feladat: a középpont koordinátája: C(-1,2)
0

log₂³√ 4 =log₂³√ 2² =log₂2(2/3)=(2/3)log₂2=(2/3)*1=2/3 (de ezt már korábban megoldottam :) )

Az előttem szóló kiszámolta már a kör középpontját. Egy kis kiegészítést tennék hozzá.
Mivel a két pont egy kör átmérőjének végpontjai, ezért a két pontot összekötő szakasz átmegy a kör középpontján. Mit tesz Isten pont a szakasz felezőpontja az!
Ezt pedig úgy tudod kiszámolni:
A(x₁;y₁); B(x₂;y₂)
O(x;y) => x=(x₁+x₂)/2 => x=(2-4)/2 => x=-1
y=(y₁+y₂)/2 => y=(-3+7)/2 => y=2
O(-1;2)
0