Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keverés

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
1092
Mennyi vizet párologtassunk el 15 kg 25%-os oldatból, hogy 35%-os oldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A 15 kg 25%-os oldatban 15*0,25=3,75 kg oldott anyag van. Ennek a mennyisége a párologtatás során sem változik, vagyis a 35%-os oldatban is pont ennyi oldott anyag lesz. Így annak az oldatnak a tömege 3,75/0,35=10,71 kg lesz. Tehát az elpárologtatott víz mennyisége: 15-10,71=4,29 kg.
0