Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keverés

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
636
15%-os sóoldathoz mit ( vizet vagy sót) és abból mennyit keverjünk, hogy 20 kg 25%-os oldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Töményíteni akarjuk, tehát sót kell hozzákeverni. A 20 kg-os oldatban 20*0,25=5 kg só és 15 kg víz van. Mivel csak sót keverünk hozzá, a 15%-os oldatban is 15 kg víz van. Ennek az oldatnak a teljes tömege 15/(1-0.15)=17,65 kg, vagyis 20-17,65=2,35 kg sót kell hozzákeverni az oldathoz.
0