Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

El tudná nekem magyarázni valaki ezt a megoldást ? (trigonometria)

Főoldal » Középiskola » Matematika
745
2 oldal és 1 szög van megadva, általános háromszögnél.

a=13cm
b=20cm
c=?cm

alfa szög=50°
béta szög=?°
gamma szög=?°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a hagyományos módon jelöljük a háromszög csúcsait, oldalait, szögeit, akkor az a probléma hogy az alfa nem a két oldal közbezárt szögét jelenti, így végtelen sok ilyen háromszög lehet...
0