Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkra merőleges egyenes

Főoldal » Középiskola » Matematika
819
az ABC derékszögű háromszög begogói: AB=12cm. AC=12 3  cm. Az A pontban merőlegest állítunk a háromszög síkjára, amin felvesszük a P pontot, úgy hogy AP=12 3  cm. Számítsátok ki:
a) a PC, PB szakaszok hosszát
b)a PD szakasz hosszát (D∈(BC), AD merőleges BC)
c) Legyen M a [PB] és N a [PC] felezőpontja. Határozzátok meg az MN egyenes helyzetét az ABC háromszög síkjához viszonyítva és számítsátok ki a PMN háromszög kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a)-t remélem ki tudod számolni (Pitagorasz), próbáld meg. (Rakd magad elé a derékszögű vonalzódat és állítsd a csúcsába a derékszögnél a ceruzádat.)
Ha megírod, segítek a folytatásban.
Módosítva: 7 éve
0