Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
708
Ezt a két feladatot nem tudom megoldani. Valaki segítsen! Nagyon megköszönném!!!
SOS!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
f) 400:4=100·3=300

g) 400:2=200·7=1400
0

Sokféleképpen meg lehet csinálni, talán a legérthetőbb neked az, hogy a 400kg-nak az 1/4-e, (tehát a negyede) 100kg, és ha ebből hármat veszel, akkor 3x100=300kg. A másiknál hasonlóképpen a 400kg 1/2 része (tehát a fele) 200kg, ha ezt megszorzod 7-tel, akkor 1400kg-t kapsz, ami 1,4 tonna.(Egyébként egész számot törttel úgy szorzunk hogy az egészet a számlálóval összeszorozzuk, és a nevezőt változatlanul hagyjuk.

A második feladat pedig:
Ha valahány forintnak a 45%-a 1395, illetve 6300, akkor azt a valemennyi forintot megszoroztuk 0.45-tel(mert elosztjuk 100-al, így kapunk 1%-ot, majd ezt 45-tel megszorozzuk.)Szóval 1395x0.45=3100ft, és 6300x0.45=14000ft. Remélem segített ;)

0