Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi, segítsetek megoldani ezt!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
472
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A belső függvény a `2^x`, aminek az értékkészlete az adott értelmezési tartományban `2^(-4)` és `2^2` között lesz.
`f(x)` értelmezési tartománya 1-től indul, ami nagyobb, mint `2^(-4)`, vagyis nem `-4`-től, hanem nagyobb `x`-től kell indulni (`2^0=1`). A másik végén `8` van, ez nagyobb `2^2`-nél, , vagyis az már nem szűkíti `f(x)` értelmezési tartományát.
Vagyis az `x ∈ [0,2]` értelmezési tartomány jött ki.

A függvény persze `f @ g = log_3(2^x)=log_3 2·x, x ∈ [0,2]`
0