Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
970
Adj meg négy olyan arányt, amelynek3őtőd az értéke
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az arányok pont ugyanúgy működnek, mint a tört bővítése/egyszerűsítése; ha az egyiket szorzod/osztod, akkor a másikat is ugyanúgy szorzod/osztod, hogy értéke ne változzon (a 0-val való szorzás nem megengedett), ugyanígy a számok aránya sem változik.

Tehát
3 : 5 = 6 : 10 = 9 : 15 = 12 : 20 = 15 : 25 = 18 : 30 = ...
0