Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez holnapra kéne de nincs időm rá

Főoldal » Középiskola » Matematika
817
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Le is kéne vezetnem
0

Mind az 5 feladatot vagy melyiket?
0

Az utolsora most nem volt idom de majd este megcsinalom
1

1 óra munka kerüljön x forintba:
4*x+5*x+7*x=136000
x=8500
1. munkás 8500*4=34000
2. munkás: 8500*5=42500
3. munkás: 8500*7=59500


Fiúk: 2*x
Lányok: 3*x
2*x+3*x<=15
x<=3
6 lány és 9 fiú vagy 4 lány és 6 fiú, vagy 2 lány és 3 fiú

belső szög: x
külső szög: 3*x (belső és külső szög összege 180)
x+3*x=180 x=45 A háromszög szögei: 45, 45, 90 vagy 45, 67,5 67,5

A téglalap két oldala: 3*x és 7*x
3*x*7*x=189
x=4,35 A két oldal: 13,05 és 30,45 K=2*(13,05+30,45)=87

a) Elfelezed AB-t (legyen a kapott pont F), majd elfelezed FB szakaszt és az így kapott pont a megoldás
b) Elfelezed AB-t (legyen a kapott pont F), majd elfelezed AF szakaszt és az így kapott pont a megoldás
c)Elfelezed AB-t
d) Elharmadolod az AB-t így kapsz két pontot F és T. Legyen F az A-hoz közelebbi pont. Az AF távolságot felméred A-tól a másik oldalra, így kapsz még egy pontot legyen ez K. A K és F pontok a megoldás. K 4/3 AB távolságra van B-től, F pedig 2/3 AB távolságnyira van B-től.
0