Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1770
salétromsav reakciója vízzel

sósav reakciója nátrium hidroxiddal

kénsav reakciója vízzel 2 lépésben

salétromsav reakciója nátrium-hidroxiddal

hidrogén klorid reakciója ammoniával
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
HNO3 + H2O= NO3-+ H3O+
HCl + NaOH= NaCl + H2O
H2SO4 + H2O= HSO4- + H3O+
HSO4- + H2O = SO42- + H3O+
HNO3 + NaOH = NaNO3 + H2O
HCl + NH3 = NH4+ + Cl-
0