Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keverés

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
622
300mg 30%-os alkoholos oldatból 70%-os oldatot szeretnénk készíteni. Desztillált víz és 90%-os oldat áll rendelkezésünkre. Melyiket, és abból mennyit használjunk fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A desztillált vízre nem lesz szükség. Keverési egyenlettel meg tudod oldani.

0.3 * 30 + 90 * x = 70* (0.3+x)
9 + 90 x = 21 + 70 x / -9
90 x = 70 x + 12 / -70 x
20 x = 12
x= 0,6 g
0,6 g = 600 mg
0