Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámítani?

Főoldal » Középiskola » Fizika
502
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gyorsulás, sebesség, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
5. feladat:

`s=a/2t^2`, innen `t=sqrt((2s)/a)=sqrt((2*100)/2)=10s`



6. feladat:

`v_0=108(km)/h=30m/s`
a) A fékezés kezdetétől mérve `t` idő elteltével a sebessége `v=v_0-at`. Vagyis egy tetszőleges `v` sebességet `t=(v_0-v)/a` idő alatt ér el. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, mikor lesz teljesen nulla a sebesség: `t=(30-0)/6=5s`. (De ezt józan ésszel sem nehéz meggondolni. A `6m/s^2` lassulás azt jelenti, hogy minden másodpercben `6m/s`-mal csökken a sebessége. A kezdeti `30m/s` tehát 5 másodperc alatt "fogy el" teljesen.)

b) `s=v_0t-a/2t^2=30*5-6/2*5^2=75m`
Módosítva: 7 éve
0