Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fordítot arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1246
Angéla 12 kg almát vásárolt, kilógrammját 250 ft-ért.Mennyi almát vásárolhatott volna ugyanennyi pènzért a piacon, ahol 1kg alma ára 150ft volt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
12 kg: 250*12=3000 (ennyit fizetett az almáért)
Ha 1 kg 150 akkor 3000/150=20 kg almát tudott volna venni.
0

12kg*250Ft/kg = 3000Ft
3000Ft/150Ft/kg = 20 kg
0