Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
Valaki segitene ezegben.köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2)
Szinusz tételt kéne használni: a/sin(α)=b/sin(β)=c/sin(γ)
a=8, b=9, β=70°
8/sin(α)=9/sin(70°) => (8/9)*sin(70°)=sin(α) => α=56,65° => γ=180°-α-β => γ=53,35°
c/sin(γ)=b/sin(β) => c/sin(53,35°)=9/sin(70°) => c=9*(sin(53,35°)/sin(70°) => c=7,68 (cm)
3)
Valószínűséget szeretnénk kiszámolni ehhez tudnunk kell a kedvező- és az összes esetek számát.
A kedvező esetek száma: 5 (2-6, 3-5, 4-4, 5-3, 6-2).
Az összese esetek szám: 36 (egyik kockával 6, a másikkal is 6 => 36)
A valószínűség P=5/36=13,89%
0