Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Töltések

Főoldal » Középiskola » Fizika
617
Két azonos nagyságú, egymástól 15 cm-re lévő pontszerű töltések vákuumban 0.0576 mN erővel taszítják egymást. Mekkorák a töltések?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
töltés, töltések
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A Coulomb törvény:
`F=k·(Q_1·Q_2)/r^2`
Most egyformák a töltések:
`F=k·Q^2/r^2`
Fejezd ki ebből `Q`-t.

A távolságot váltsd át méterbe először...
`k=9·10^9(Nm^2)/C^2`
0