Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
737
Segitene valaki ebben pár feladatban.köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
2(x+3)-2x=112
2³*2x-2x=112
2x*(8-1)=112
2x*7=112
2x=16
2x=2⁴
x=4
2)
2-lgx=lg2+lg4+lg25
lg(10²)-lgx=lg(2*4*25)
lg(100/x)=lg(200)
100/x=200
x=1/2
3)
sin²x-2sinx=0 a=sinx
a²-2a=0
a(a-2)=0
a₁=0
a₂=2 de ez hamis gyök, hiszen sinx-nek az érték készletet -1 és 1 között van!!!
sinx=0 => x=0±kπ, ahol k ∈Z
1