Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség! Matek házi.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
590
A kérdésről a kép:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, függvény
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Sajnos a kiírt feladatban a-nak nincs olyan értéke, hogy . . .
Olyan, korábbi feladathoz csatoltam, melynek van megoldása.
https://www.geogebra.org/m/A9EXcpAZ
Remélem, a kettő együtt érthető!
Módosítva: 7 éve
1

Két "állóképen megpróbálom összefoglalni a lényeget:
Ha a=0, akkor x=0 helyen folytonos a függvény, ekkor x=1 helyen nem folytonos.
a=-2 -nél lenne folytonos az x=1 helyen. Tehát nincs olyan "a", hogy mindkét helyen folytonos legyen!
(Nem tudom, hogy a linket miért nem tudod megnézni - mobilon is teszteltem, megy.)
1