Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
656
2/3 és 5/8 összegének a 9/10 része. 1,2 és 5,6 összegének a 3/4 része. 4/5 1/2-szeresének és 9/10 5/6 részének az összege. 4/5 és 9/10 összegének az 5/6-szorosa.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
((2/3)+(5/8))*(9/10)=((16+15)/24)*(9/10)=(31/24)*(9/10)=(31/8)*(3/10)=93/80=1,1625

(1,2+5,6)*(3/4)=6,8*(3/4)=20,4/4=5,1

(4/5)*(1/2)+(9/10)*(5/6)=(4/10)+(45/60)=(24+45)/60=69/60=23/20=1,15

(4/5+9/10)*(5/6)=((8+9)/10)*(5/6)=(17/10)*(5/6)=(17/2)*(1/6)=17/12=1,416666...
0