Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekosok figyelem!!! Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
Ezt a matek házit holnapra kéne megcsinálni. Próbálkoztam, de nem igazán haladtam vele. Valaki segítsen!!!
Pls!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nagyon kérem, aki tud segíteni, segítsen! SOS!
0

89)c)
Műveleti sorrend, amit múltkor leírtam, az most is igaz. Közös nevezőre hozás is sokat segít a megoldásban
3/4-1/6*24-1=3/4-24/6-1=3/4-4-1=(3-16-4)/4=(3-20)/4=-(17/4)=-4,25
3/4-(1/6*24-1)=3/4-(24/6-1)=3/4-(4-1)=3/4-3=(3-12)/4=-(9/4)=-2,25

d)
(18/8-3/6)/4*3-1=(9/4-1/2)/4*3-1=((9-2)/4)/4*3-1=(7/4)/4*3-1=21/16-1=(21-16)/16=5/16=0,3125
18/8-(3/6)/(4*3-1)=9/4-(1/2)/(12-1)=9/4-(1/2)/11=9/4-1/22=(99-2)/44=97/44=2,204545...
18/8-(3/6)/4*3-1=9/4-(1/2)/4*3-1=9/4-(1/8)*3-1=9/4-(3/8)-1=(18-3)/8-1=15/8-1=(15-8)/8=7/8=0,875
0