Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki megoldani az 1. változatot Mechanika Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
538
Amiben biztos vagzok az
1.B gyorsulás jele a
2.C 2,3,4,5
3.B a=3 m/s^2
6. ( a végeredményt kiszámoltam) v=5,2 s
Amiben nem vagyok biztos az :(
4.C a sebbeség csökken
5.B 3,2
7.C egész idő alatt nő
8.B
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. jó a B
2. nem jó a C, az A a jó. v²=2gh (1) annak a képlete, hogy ha leesik egy test h magasságból, akkor v lesz a sebessége. (Valójában bambán azt lehet nézni, hogy melyik képletben van g.)
3. jó a B
6. jó

4. jó a C
5. jó a B
7. nos, tényleg C lenne a válasz, ha ideális légüres környezetben történne a zuhanás. Viszont levegőben egy idő után állandó lesz a sebessége a "menetszél" miatt. Szóval A.
8. jó a B
0