Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudnátok segíteni a mêrtanban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
Ez a feladta!
Határozzák meg az MOK szöget ha MON-120 fok, KON-43 FOK. Hány megoldása van a feladtanak?
Köszii
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Így kell?
120-43 az 77
120-77?
0

MON - az m (OM pontok határozzák meg) és az n (ON pontok határozzák meg) egyenes által bezárt szög, O pont a két egyenes metszete
KON - k (OK pontok határozzák meg) és az n (fentebb) egyenes által bezárt szög, O pont a két egyenes metszete
Mivel n egyenes közös a két szögben a m és k eshet az n egyenes egyazon oldalára - ilyenkor MOK=MON-KON=120-43=77
de lehet az n eltérő oldalain is - ilyenkor MOK=MON+KON=120+43=163 is.
Két megoldás 77 és 163 fokkal
Módosítva: 7 éve
0