Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérek egy kis segítséget!

Főoldal » Középiskola » Fizika
624
1./ Becsüljük meg, mekkora nyomáskülönbség alakul ki egy (álló helyzetben mondjuk 2 bar túlnyomású) autóguminak az abroncsnál lévő "belső" és a futófelületnél lévő "külső" része között!
Az autópályán a megengedett maximális sebesség 130 km/h.

2./ A M tömegű kiskocsi és a rajta lévő lapos, m tömegű hasáb v sebességgel halad a falhoz rögzítetett, D rugóállandójú nyomórugó felé. A hasáb és a kiskocsi felülete közötti surlódási együttható "mű"
a, Ütközéskor megcsúszik-e a hasáb?
b, Mennyi ideig tart az ütközés?

Adatok: M=0,2 kg, m=0,1 kg, v=1m/s, D=4,4 N/m, "mű"=0,4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Brrr. Már megírtam a választ, amikor észrevettem, hogy egy aktuális KÖMAL feladatot írtál ki, aminek ma éjfél a beadási határideje. Úgyhogy most letöröltem a válaszomat.

Felhívom a figyelmedet a KÖMAL honlapján a "Szabálytalan versenyzés" című fejezetben írtakra:

FONTOS! A versenyek egyéni versenyek; a versenyzőknek önállóan kell elkészíteniük a példák megoldásait. A mérési verseny kivételével (lásd az M pontverseny leírását) tilos a kitűzött feladatokat a beküldési határidő előtt másokkal megvitatni, másoktól segítséget kérni vagy elfogadni a feladatok megoldásához. A közösen készített vagy másolt dolgozatokat — beleértve az eredeti szerzőét is — nem versenyszerűnek értékeljük. A csoportosan másolt dolgozatokat visszaküldjük az osztályt tanító tanárnak. Súlyosabb, az egész pontversenyt veszélyeztető esetekben (pl. a feladatok megtárgyalása internetes fórumokon) az érintett versenyzőket kizárjuk a versenyből.
0