Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
491
Eredmény? (szorzás a végén meg összevonás)
(x-a)(x-b)(x-c)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x-a)(x-b)(x-c)=?
Először próbáljuk az első két zárójelet eltüntetni:
(x-a)(x-b)=x²-ax-bx+ab
Most az egyenletünk így néz ki:
(x²-ax-bx+ab)(x-c)
Most szorozzunk be, mint az előbb:
x³-ax²-bx²+abx-cx²+acx+bcx-abc
Így a vége:
(x-a)(x-b)(x-c)=x³-ax²-bx²+abx-cx²+acx+bcx-abc
Még esetleg csoportosítani lehet:
x³-ax²-bx²-cx²+abx+acx+bcx-abc
Felettébb gyönyörű :)
0