Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamataszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
525
4135
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1=180000`
`q="1,07"`
1 év múlva lesz `a_1·q`
2 év múlva az egy éves összeg kamatozik, lesz tehát `(a_1·q)·q = a_1·q^2`
Ez éppen a mértani sorozat képlete. Fel tudjuk írni ezért a 10. évet is rögtön:
10 év múlva `a_1·q^(10)`
Számold ki számológéppel.
0