Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
4124 feladat d
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez is a másik kettőhöz hasonlóan megy.
`a_1(1+q)=160`
`a_1·(q^5+q^6)=1215`
Most a másodikból még `q^5` is kiemelhető:
`a_1·q^5(1+q)=1215`
Ha ezt elosztod az első egyenlettel, kiesik `a_1` is meg `(1+q)` is! Csak `q^5` marad, ebból meglesz `q`, stb.
0