Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A tömegi tehetetlenség mibenléte

334
Lehetséges volna-e, hogy az anyagot alkotó összetevőkben azért nem rejtőzhet egyenes vonalú egyenletes mozgás mert az ilyen mozgás a természetes alapállapot ami által az ilyen mozgásból nem lehetne energiát felszabadítani egy viszonylagosan nyugalomban lévő testből?
Lehetséges volna-e, hogy amiért a forgó mozgás egy kényszerpályán lévő mozgás ezért a forgásban tárolt energia arra törekszik, hogy terjedésének iránya egyenes vonalúvá váljon?
Lehetséges volna-e, hogy az atomi forgásokban tárolt energiának az előző kérdésben említett törekvése nyilvánul meg a testek tömegében (E=m)?
Vagyis lehetséges volna-e, hogy a tömegi tehetetlenség az az atomi forgások giroszkóp hatásainak az összeadódott hatása a Higgs mechanizmussal ellentétben?
Lehetséges volna-e, hogy az atomi forgásoknak mint örvényeknek több forgási síkja (tengelye) is van?
Lehetséges volna-e, hogy azért van több forgási sík mert csak így magyarázható meg, hogy egy ilyen egy egységben lévő több síkú forgásnak mint örvénynek miért nincs szívóhatása?
Lehetséges volna-e, hogy az imént elmondottakból az következik, hogy az atommag belül teljesen üres?
Ha így van akkor a gravitáció lehet, hogy az az erő ami ezt az űrt megpróbálja kitölteni?
Ha egy objektum a fényt leginkább megközelítő sebességgel közeledne felénk (amit a relelm. megenged) és gamma sugarat bocsájt ki, akkor ennek a gamma sugárnak a jelei hová tolódnának el úgy, hogy mink is detektálni tudjuk?
Az előző kérdés alapján nem lehetséges-e egészen véletlenül, hogy csak az általunk ismert elektromágneses spektrum tartomány az ami kölcsönhatásba tud lépni az általunk ismert anyaggal?
Lehetséges volna-e, hogy ami ezen tartományon kívülre esik annak a kiszorításából ered a gravitáció?
Lehetséges volna-e, hogy az alapvető fizikai kölcsönhatások egy bizonyos tényezőre vezethetők vissza?
Lehetséges volna-e, hogy ez az egy bizonyos tényező az éterben mint hullám-mezőben történt zavarkeltésnek köszönhető?
Az iméntiekben elmondottak alapján lehetséges volna-e, hogy az éter akár létezhet úgy is, hogy nem jelöl ki abszolút álló nyugvó rendszert?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Hello!

Ezekre itt nem fogsz választ kapni. Esetleg próbálkozhatsz a gyakorikerdesek.hu / természettudományok témakörben, ott majd megmondják neked, hogy először végezd el az egyetemet, csinálj doktorit, aztán gondolkozz el azokon, amit írtál, és ha még úgy is azt gondolod, hogy mindenki hülye csak te vagy okos, akkor keress szponzort magadnak a kutatásokhoz, bizonyítsd be az elképzelésedet sok sok drága kísérlettel, és vedd át érte a Nobel díjat, ha véletlenül sikerrel jártál.
1