Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi léci segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
881
Egy állatfarmon összesen 240 állatot tartanak.A tehenek,sertések,baromfik számának aránya 2:3:7.Számísd ki hány állat él a farmon az egyes fajtákból.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Tehenek száma: 2*x
Sertések száma: 3*x
Baromfik száma: 7*x
2*x+3*x+7*x=240
x=20
Tehenek: 40 Sertések:60 Baromfik: 140
1

2+3+7=12
240:12=20
2*20=40
3*20=60
6*20=140
1