Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem. Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2494
Apa és Peti 51 évesek. Anya és Peti 49 évesek. Apa és Anya együtt 74 évesek. Melyikük hány éves? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Apa 38

Anya 36

Peti 13 éves
0

a+p=51
any+p=49
a+any=74
a+p+any+p+a+any=51+49+74
2a+2p+2any=174
2(a+p+any)=174
a+p+any=87
ugye a+p=51 így 51+any=87
any=36
így már a többi is kiszámítható:
36+p=49->13=peti
a+36=74->38=apa
0