Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összetételszámítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
533
Hány köbcentiméter 2-propanolt ((CH3)2CHOH) kell bemérni 478,9 cm3vízbe, hogy 12,51 térfogat%-os oldatot kapjunk? Mr((CH3)2CHOH)=60,10; Mr(H2O)=18,02; ρoldat=0,9816 g/cm3;ρ((CH3)2CHOH)=0,7848 g/cm3; és ρ(H2O)=0,9975 g/cm3
Hogy lehet ezt megcsinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
térfogat%: az oldott anyag térfogatát kell elosztani az oldat térfogatával és megszorozni 100-zal.

x cm³ propanol
plusz 478,9 cm3 víz, az x+478,9 cm3 oldat
amiknek a hányadosa x/(x+478,9) · 100 % = 12,51 %
Fejezd ki ebből x-et.
0