Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összetételszámítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
605
Hány vegyesszázalékos glicerinre (HOCH2CH(OH)CH2OH)nézve az az oldat, amely 22,11 cm3 glicerin és 227,4 cm3 víz összeöntésével jött létre? Mr(HOCH2CH(OH)CH2OH)=92,11; Mr(H2O)=18,02; ρoldat=1,0189 g/cm3;ρ(HOCH2CH(OH)CH2OH)=1,2611 g/cm3; és ρ(H2O)=0,9975 g/cm3
Hogyan tudom ezt megcsinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Vegyesszázalék: hány gramm oldott anyag van 100 ml oldatban?
22,11 cm3 glicerin hány gramm? A sűrűséggel kijön.
Összesen mennyi az oldat térfogata? 22,11 cm3 + 227,4 cm3
Ez milliliterben mennyi? Számold át.
Aztán már csak el kell osztani és megszorozni 100-zal.
0