Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9g Al-ból mennyi Al2O3 (alumínium-oxid) lesz?

Főoldal » Középiskola » Kémia
1272
meg egy másik, ha már itt vagyok:

32g oxigén hány g alumíniummal vegyül?

[köszönöm, aki időt szán rá]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömeg, ANYAG
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4 Al + 3 O2 = 2 Al2O3
27g/mol 32g/mol 102g/mol
108g. 96g. 204 g/mol
9g. 8g. 17g
108:9=12, 96:12=8. 204:12=
17g keletkezik.
itt is ugyanazt kell csinálni, csak itt az oxigénnel kell számolni.
108g. 96g. 204g
36g 32g. 68g
96:32=3, 108:3=36, 204:3=68
36 g Al egyesül.
2