Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIA SEGÍTSÉG

Főoldal » Középiskola » Kémia
517
Hány gramm cinket tudunk feloldani 30 gramm 10,5 tomegszazalekos sosavban?
Probalkoztam mindennel de nem sikerult ezert szeretnem segitsegetek kerni :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
30 gramm sósavban van 30·10,5% = 3,15 gramm HCl
1 mol HCl: 36,5 gramm
x mol HCl: 3,15 gramm
x = 3,15 / 36,5 = 0,086 mol

`Zn + 2 HCl = ZnCl_2 + H_2`
vagyis 2 mol HCl kell 1 mol Zn-hez
ezért 0,043 mol Zn oldódik fel
1 mol Zn: 65,4 gramm
0,086 mol Zn: ezt már számold ki te...
0