Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg a valós számok halmazán.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
922
2x+3/(x+2)=x-1/(x-2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, egyenletek
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Közös nevező:
(x+2)(x-2)

(2x+3)(x-2) (x-1)(x+2)
----------- = ---------------------
(x-2)*(x+2) (x-2)*(x+2)

// beszorzunk (x-2)*(x+2)

(2x+3)(x-2) = (x-1)(x+2)

2x² - 4x + 3x - 6 = x² + 2x - x - 2
x² - 2x - 4 = 0

x₁ = 1 - √5
x₂ = 1 + √5
1