Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Három tag összegének a négyzete

Főoldal » Középiskola » Matematika
950
2(x+1)²-3(x+5)(x-5)+4(x-4)²=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x² + 4x + 2 - 3*(x²-25) + 4*(x²-8x+16) =

2x² + 4x + 2 - 3x² + 75 + 4x² - 32x + 64 =

3x² - 28x + 141
0