Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
606
Számitsd ki 20 g Ca elégetésekkor keletkező CaO moljainak számát és az elfogyott O térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2Ca + O₂ = 2CaO
80g + 32g =112g
112g = 112g

20g......................x
________________________
20g.........x
____ = ______
80g 112g

4 =....x
........_____ /x 112
........112g

448=x
Módosítva: 7 éve
0