Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer megoldás?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
668
Határozza meg az e: x=4-t y=2t z=3t-5 egyenes és az origó távolságát!
az rendben van hogy itt egyenes és pont távolságát kell használni vélhetőleg, de hogy jövök erre rá, ha az origóról nem tudok semmit? mi a megoldás? :( 1 napja ezen gondolkodok de nem jöttem rá.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, paraméteres, Egyenletrendszer, egyetem
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Már hogyne tudnál semmit? Az origó a (0,0,0) pont.
Azt tudod, hogyan jön ki 3D-ben az egyenes és pont távolsága?
0