Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
3078
Egyenes pályán vonat ,a sínpályával párhuzamos úton személyautó halad.Adott idő pillanatábanva vonat d=3km-rel jár az autó előtt.Mennyi idő alatt és mekkora úton éri utol az autó a vonatot ,ha az autó sebessége 90km/h ,a vonat sebessége 54 km/h?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_a=90 (km)/h`
`v_v=54(km)/h`
`d=3\ km` (ilyen messze van a vonat az autótól kezdetben.)

`t` idő (óra) múlva éri utol.

Az azt jelenti, hogy `t` idő múlva ugyanolyan messze lesznek attól a ponttól, ahol most az autó van.
Milyen távol lesz akkor az autó? `s_a = v_a·t`
Milyen távol van MOST a vonat? `d`
Milyen távol LESZ akkor a vonat? `s_v=d+v_v·t`

`v_a·t=d+v_v·t`
Helyettesíts be és oldd meg.

Mekkora úton éri utol? Ha belegondolsz, `s_a` úton. Azt is számold ki.
0