Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítások ellenőrzése

Főoldal » Középiskola » Kémia
1949
A megoldási menetet nem írom le, ha jó azért, ha nem jó légyszíves vezessétek le!
Mekkora a hidrogén klorid moláris tömege? 36, 45g/mol
Mekkora a tömege 4,5mol hidrogén-klorid molekulának? 164,03g
Mekkora anyagmennyiségű anyagot tartalmaz 500g szén? 41,67 mol
Hány db atomot jelent 1,5mmol kén? 0,009 * 10^23 db
Milyen anyagmennyiségű 4*10²³ db szénatom? 0, 67 mol
Hány db atom van 6g szénben? 3 * 10^23 db
Mekkora a tömege 5,5 * 10^23 db szénatomnak? 11,04g
3,2mol vas vagy 3,2 mol szénatom a nagyobb tömegű? A vas
8*10^23 db vas vagy 8*10^23 db szénatom nagyobb tömegű? A vas
8g vasban vagy 8g szénben van több atom? A szén
Hány mg szénben van ugyanannyi atom mint 14mg vasban? 3mg
Milyen anyagmennyiségű szénatom tömege egyezik meg 4 mol vasatoméval? 18,6mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számolás, atom, tömeg, mol, anyagmennyiség, db
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Alapvetően jók.

0,009 * 10^23 db = 9·10^20 db, úgy is írhatod, úgy szebb.

"Mekkora a tömege 5,5 * 10^23 db szénatomnak?" Azt írtad, 11,04g. Ha 12 g/mol-lal számolod a szenet, akkor 5,5/6·12 = 2·5,5 = 11 kereken, nem 11,04. Ha meg más sorrendben számolsz és közben kerekítesz, akkor 11,004 jön ki, nem 11,04. Ha meg 12.011 g/mol-lal számolsz, akkor 11,01.
Szerintem írj csak 11-et.
1