Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
527
Segítenétek levezetni,köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
27*16/6³=3³*2*2³/6³=2*(3*2)³/6³=2*6³/6³=2
12⁵/9²*4⁴=(3*4)⁵/3⁴*4⁴=(3*4)⁵/(3*4)⁴=(3*4)=12
16³*4²*8²/32⁴=(2⁴)³*(2²)²*(2³)²/(2⁵)⁴=2¹²*2⁴*2⁶/2²⁰=2(12+4+6)/2²⁰=2²²/2²⁰=2(22-20)=2²=4
0