Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség

Főoldal » Középiskola » Kémia
554
Ezt az oldalt kellene megoldanom holnapra, de nem nagyon értem. A segítséget előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
5)
a) 24+16=40g/mol
b)40+2*16+2=74g/mol
c) 3*40+2*31+2*4*16=246g/mol

6)
a) 40+12+3*16=100g (1 mol)
b)2+16=18g/mol=>108:18=6mol
C)1+35,5=36,5g/mol->182,5:36,5=5mol
a többit nem tudom, bocsi...
0