Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
691
A,B és C páronként diszjunkt halmazok, mivel egyenlő a következő kifejezés:
[(A∪B)∩(B\C)]\(A∩B)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a halmazok páronként diszjunktak, akkor A-nak és B-nek nincs közös eleme, vagyis A∩B=∅.

Hasonlóan B-nek és C-nek sincs közös eleme, tehát B\C=B.

Tehát itt tartunk: (A∪B)∩B

A∪B-t azok az elemek alkotják, amelyek benne vannak A vagy B valamelyikében. A B-vel alkotott metszet ezek közül választja ki azokat az elemeket, amelyek benne vannak B-ben.

Tehát [(A∪B)∩(B\C)]\(A∩B) = B.
0