Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7es feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
522
Segítsetek légyszí a 7es feladat. köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ami le van húzva, azt nem kell?
b) itt az a és a b értéke is egy, szóval 7
d) 7a+14b=84 (kiemelek 7-et)
7(a+2b)=84/:7
a+2b=12
a=2 b=5
6+30=36 (beillesztve a számokat)
e) 5a+15b+10z=30
5(a+3b+2z)=30/:5
a+3b+2z=6
itt is mindhárom értéke 1, szóval 18 a megoldas



1