Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletek (megoldóképlettel)

Főoldal » Középiskola » Matematika
945
Ez a feladat, holnap reggelre kellene!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, egyenlet, másodfokú, gyök, gyökjel, másodfokúegyenlet, megoldás, megoldóképlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyanúgy kell eljárni, mintha egész számok lennének, csak kicsit macerásabb. Felírod a megoldóképletet; a=1, b=-2*(1+ 2 ), c=2* 2 . Ami buktató lehet, hogy a gyökjel alatt nem tudsz négyzetre emelni; ezt kell kapnod:

(1+ 2 )2=1+2* 2 +2=3+2* 2 , valamint még azt is kell tudnod, hogy mint amikor például 3x+4x=7x volt, a  2  szorzóit is össze lehet adni, tehát például 3* 2 +4* 2 =7* 2 .

A végeredményt ezen az oldalon találod meg, ha ellenőrizni szeretnél:

http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E2+-2*(1%2Bsqrt(2))*x+%2B+2*sqrt(2)+%3D+0
0